T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - MEHMET DAĞLI İMAM HATİP ORTAOKULU

Self Service English Projesi

1 Self Service English Projesi

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Şefika Bengü EYMİRLİ eTwinning pojesi kapsamında 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan bir grupla kurucu ortaklığını yaptığı 'Self Service English' adlı projeye başlamıştır. Proje, teknolojiyi öğrencilerimizin etkin ve doğru bir şekilde öğrenip kullanmalarını ve  öğrenme serüvenlerinde işbirlikçi, öz güveni olan ve bağımsız öğrenen bireyler olarak yetişmelerini amaçlamaktadır. Projemizde web 2.0 araçları kullanılarak Flipped Classroom yani Ters-yüz eğitim tekniği temel eğitim öğretim tekniği olarak kabul edilmiştir. Etkin olan projemizde 6 ortak okul bulunmaktadır.

Bu Proje, öğrencilerin İngilizce bilgilerini, kullanımını geliştirmeyi ve özellikle Kelime Bilgisi ve Konuşma alanlarında dil becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, öğrencileri İngilizceye teşvik edecek ve böylece onları dili başkalarının önünde kullanmaya motive edecektir. Projede öğrenciler aynı yaştaki öğrencilerin çalışmalarını da görebilecekleri için akran öğrenimine fırsat sağlayacaktır.

 

Ortak okullar Proje sürecinde en az bir Web 2.0 aracı ve Flipped Classroom (Tersyüz eğitim)Tekniği kullanacak, çevrimiçi veya el yapımı ürünler oluşturacak, oluşturulan ürünlerini Twinspace'de paylaşacaktır.Ayrıca İngilizce Dersinin her ünitesinde diğer ortak okulların oluşturdukları ürünlerini kullanacaklardır.

Online toplantılar düzenlenecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.10.2020 - Güncelleme: 30.09.2022 23:51 - Görüntülenme: 618
  Beğen | 5  kişi beğendi