T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - MEHMET DAĞLI İMAM HATİP ORTAOKULU

LGS Sınavı Hakkında

LGS Sınavı Hakkında Bilmedikleriniz.

LGS (Liseye Geçiş Sınavı)

Lgs sisteminde öğrencilerin yüzde 90'ı adresine göre okullara yerleştilecek. Liseye yerleştirmeler ise okul başarı puanı ile yapılacak. Yüzde 10'u ise sınav yapılarak yerleştirilecek. İsteyen öğrenciler, haziran ayında gerçekleştirilecek sınava girecek. Öğrenciye 5 tercih hakkı verilecek. Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Sorular, 6, 7 ve 8. Sınıf müfredatından hazırlanacak. Eski TEOG sisteminde tüm öğrencilerin sınava girmesi zorunluydu. Fakat yeni sistemde sınava girmek öğrencinin isteğine bağlı olacak. Öğrenciler sınava girmeseler bile tercih ettikleri liseye yerleştirilecek.

 

Sınava girmek istemeyen öğrenciler evine en yakın olan 5 okuldan birini seçebilecek. Bu okullar Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Meslek Lisesi ya da diğer liseler olabilir. Sınava giren öğrencilerin de 5 tercih hakkı bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Mayıs ayında Fen Liseleri gibi okullarda eğitim almak isteyen öğrenciler için listeyi açıklayacak. Puanıyla yerleşemeyen öğrenciler, yine evlerine en yakın okulu tercih edecek.

 

Sınavda çoktan seçmeli sayısal ve sözel sorular yer alacak. 6. 7. ve 8. sınıf müfredatından oluşacak sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Yabancı eğitim kurumları ve kolejler istedikleri takdirde kurum içi sınav da yapabilecek. Sınava giren ve girmeyen tüm öğrencilerin yerleştirme sonuçları aynı anda açıklanacak.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.01.2019 - Güncelleme: 06.12.2020 12:45 - Görüntülenme: 662
  Beğen | 3  kişi beğendi